Creu Roja presenta el projecte 'Benestar personal i activació social'

Palamós

Data: 06/03/2019

Creu Roja ha presentat a Palamós el projecte 'Benestar Personal i Activació Social' que té per objectiu acompanyar a persones en situació de vulnerabilitat perquè puguin prendre consciència dels seus talents i les seves potencialitats i també perquè puguin obrir-se a les oportunitats que els hi ofereix el seu entorn per tornar a ser part activa de la societat. 

El projecte va sorgir el 2017 d'una taula de treball al Baix Empordà i precisament per això s'està presentant a Palamós, Palafrugell i La Bisbal. Té com a punt de partida tota aquella gent que, malgrat la formació contínua, s'ha cansat de buscar llocs de treball sense èxit fins al punt de tenir una important desmotivació o, fins i tot, presentar conseqüències a nivell de salut. 

El que s'ha estat fent des de llavors ha consistit en reforçar el treball comunitari amb grups de gent de l'entorn més proper amb els que s'ha pogut compartir problemàtiques i buscar solucions de forma conjunta. Quan ha calgut també s'ha fet atenció psicològica personalitzada. La iniciativa compta amb finançament de la Creu Roja i la Generalitat i ara es desitja fer-la possible fins el 2020. 

Arran d'aquests grups també ha sorgit l'exposició fotogràfica 'Retrats de vida'. Un dels assistents a les dinàmiques grupals es dedicava a la fotografia i va a començar a retratar els seus participants. Les fotos resultants ara s'exposen de forma itinerant sense cap informació complementària i qui les observa ha d'intentar endevinar quina història s'amaga rere els protagonistes. El que es vol és deixar clar un missatge d'optimisme: tot i que són gent en situacions de vulnerabilitat no tenen perquè estar en una condició vulnerable. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat