Camins de ronda, platges i passejos s'omplen en les primeres hores de sortida

INTERVENEN: Xavier Aldrich, David Cano i Rosi Sánchez

Després d'una cinquantena de dies sense poder gaudir de l'aire lliure i del paisatge, el Baix Empordà s'ha llevat aviat aquest dissabte per aprofitar les primeres hores en què ha estat permès sortir de casa per fer esport o per passejar. Camins de ronda, platges i passejos s'han omplert de persones que estaven esperant ansioses des del moment en què el Ministre de Sanitat, Salvador Illa va fer públics aquests permisos, per canviar les rutines esportives d'aquest últim mes i mig, que s'han vist limitades a l'espai on s'habita. Apropar-se a veure el mar o passejar pel bosc han estat les opcions més escollides. El temps, a més, ha acompanyat, amb temperatures molt primaverals que han arribat als 21 graus.

Pel que fa a les franges horàries per poder sortir al carrer als municipis de més de 5.000 habitants, al Baix Empordà només s'hi han vist afectats Calonge i Sant Antoni, Castell-Platja d'Aro, La Bisbal d'Empordà, Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro i Torroella de Montgrí. Els veïns d'aquests municipis només podran sortir de 6 a 10 del matí i de 20 a 23. La resta, poden sortir en qualsevol hora, però sempre mantenint les distàncies de seguretat.

Per altra banda els majors de 70 anys i les persones dependents poden sortir de deu a dotze del matí i de set a vuit de la tarda. Els menors de 14 anys també tenen una franja específica, entre les dotze del migdia i les set de la tarda, en les mateixes condicions que fins ara acompanyats per un adult. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat