La donació de sang al Vila-Romà dobla les xifres previstes

Palamós

Data: 02/12/2021

INTERVENEN: Meritxell Casacoberta, tècnica del Banc de Sang i Teixits // Maribel Díaz, infermera al laboratori d'anàlisis clínics de l'Hospital de Palamós

Més de 120 de donants de sang en una sola jornada. Aquesta és la xifra que ha assolit la donació organitzada per l'Institut-Escola Vila-Romà de Palamós.

Per donar sang es recomanava demanar hora. Tal ha estat l'èxit, que aquesta campanya dies abans de realitzar-se ja havia esgotat totes les lliteres disponibles, que d'inici, n'eren una seixantena. Per tant, s'ha doblat la capacitat que tenien prevista.

Aquesta campanya és fruit del projecte transversal de descoberta i coneixement de la sang que han realitzat els alumnes de tots els cursos amb la col·laboració de l'Hospital de Palamós al llarg de tot el mes de novembre. Les accions s'han fet en funció del nivell de cada cicle i les competències a assolir per l'alumnat.

Totes les activitats estaven encaminades en l'acte final del projecte. Des de l'Hospital asseguren que els nens i nenes han estat entusiasmats tant amb les visites dels professionals a l'Escola, com en les visites que han realitzat al laboratori. 

L'objectiu del Banc de Sang i Teixits amb campanyes com aquestes, més enllà de rebre donacions, és conscienciar als més petits i, per tant, possibles futurs donants, de la necessitat que tenen els Hospitals.

L'ideal a comarques gironines seria que al mes entressin unes 2.000 donacions de sang. Habitualment, en reben entre 1.500 i 1.800. A més, la situació davant el Pont de desembre i les dates de Nadal, empitjora.

La pròxima campanya a Palamós tindrà lloc el mes de febrer a l'Escola Vedruna.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat