S’incorporen 5 controladors als accessos de les platges de Palafrugell

S’incorporen 5 controladors als accessos de les platges de Palafrugell
Palafrugell

Data: 10/08/2021

  • Els controladors també actualitzen la informació a l’APP “Palafrugell al mòbil” on hi ha la capacitat de cada platja de Tamariu, Llafranc i Calella.
Palafrugell, 10 d’agost de 2021.- L’Ajuntament de Palafrugell ha incrementat el control d’aforament de les platges aquesta setmana, com a mesura preventiva de la Covid-19, augmentat el nombre de controladors a les platges. 

A partir d’aquesta setmana, el servei d’informació i sensibilització de les platges està integrat per un equip de 7 persones, que està format per 2 agents cívics i 5 controladors d’accessos a les platges. Tots ells també donen suport, de caràcter informatiu, als agents interins de la Policia Local que s’han incorporat aquest estiu per reforçar el servei.  Els seus horaris son de les 11 del matí a 4 de la tarda.  

Les tasques d’aquest servei de control se centren bàsicament en la sensibilització ambiental i seguiment i control de l’aforament de les platges, a banda de les tasques de suport operatiu a la direcció de platges.

Tasques de sensibilització:
Els agents i controladors realitzen diàriament rondes per transmetre missatges d’informació, sensibilització i conscienciació ambiental a la ciutadania, així com evitar l’ús del tabac a la platja i incloent les recomanacions de prevenció de transmissió del Covid-19 i atenent els punts informatius instal·lats als accessos de les platges.

Tasques de seguiment i control de l’aforament de les platges:
Els informadors fan el recompte periòdic d’usuaris de les platges, regulació d’accessos i d’aforament. També donaran indicacions de redistribució d’usuaris a les platges en el cas que d’ocupació alta o molt alta.
Aquesta informació, paral·lelament, es troba a l’aplicació de “Palafrugell al mòbil” en l’apartat anomenat Platges Obertes que informa a l’usuari de l’estat de l’aforament en temps real.  

L’APP d’aforament de platges:
La APP “Palafrugell al mòbil” té un apartat destacat d’aforament de platges permet gestionar l’afluència de persones a partir del seguiment del nivell d’ocupació de cadascuna de les platges, per garantir que es compleixen les recomanacions bàsiques pel que al distanciament entre usuaris. 
Les platges i aforaments que es poden consultar son les següents: 
Canadell, Platja d’En Calau, Port Bo, La Platgeta, Port Pelegrí, Port de Malespina, Golfet, Llafranc i Tamariu. 

El sistema d’indicadors estableix diferents fases:
  • Color verd: ocupació baixa de menys del 40%.
  • Color groc: ocupació normal, entre un 40 i un 60%.
  • Color vermell: ocupació molt alta, de quasi el 100% i recomanació d’anar a altres platges amb menor afluència de persones.
Tota la informació es pot consultar en aquest apartat de l’aplicació de les platges del municipi, on també es pot conèixer el temps i com es troba el mar en aquell precís moment.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat