Temperatures hivernals durant l'estiuet de Sant Martí

Intervenen: Salvador i Juan

Pels vols de Sant Martí habitualment les temperatures pugen i hi ha una treva temporal enmig de la fred de la tardor'. Aquest any però, la tendència ha estat al revés. La màniga curta s'ha estès fins a finals d'octubre i no hem tingut temps ni de posar-nos el jersei. En qüestió d'una setmana les temperatures han baixat en picat fins a situar-se per sota dels 10 graus; 6 a Sant Feliu de Guíxols durant el cap de setmana. 

A altres poblacions empordaneses com a Palamós o Palafrugell els termòmetres han arribat a baixar als 8 graus i a l'interior, Verges ha registrat la temperatura més baixa amb 5 graus a les 8 del matí. 

El causant d'aquesta fred és la neu i ha vingut per quedar-se. Ara mateix fa més fred del que és habitual un cop passa la primera quinzena de novembre i s'espera que amb l'arribada de la neu les temperatures estiguin per sota dels 5 graus. Els més experts ja saben el perquè d'aquesta fred i s'atreveixen a fer pronòstics més enllà. Amb aquesta sensació de fred la gent se sol quedar més a casa i al matí són pocs els valents que passegen com durant la resta de mesos de l'any. 

Més enllà del termòmetre un dels principals indicadors a l'hora de calibrar fins on ha arribat el fred és el moment en què encenem la calefacció a casa per primera vegada. Amb el gir dràstic de les temperatures l'estiu i la calor queden al record i donem la benvinguda a un mes de novembre que ens endinsa de ple a l'hivern. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat