Unió de Pagesos exigeix la declaració d'emergència cinegètica davant la plaga de senglars

Unió de Pagesos exigeix la declaració d'emergència cinegètica davant la plaga de senglars
Baix Empordà

Data: 16/08/2022

Unió de Pagesos exigeix la declaració d'emergència cinegètica davant la plaga de senglars a les comarques de Girona. Demanen que s'apliquin les mesures disponibles per reduir-ne la densitat. Amb aquest titular donem pas a altres notícies destacades.

Unió de Pagesos ha reclamat la declaració d'emergència cinegètica a la directora dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Girona a les zones crítiques de les comarques gironines que superen el llindar de 8 porcs senglars per quilòmetre quadrat i que pateixen danys reiterats. El sindicat, davant la situació de sobrepoblació de senglar, demana l'aplicació de totes les mesures disponibles per reduir-ne la densitat i que aquestes es puguin aplicar de manera preventiva.

A tall d'exemple, el sindicat en un comunicat explica que té constància que en una sola finca de 8,8 hectàrees a Calonge, el cultivador de la finca ha capturat, amb autoritzacions extraordinàries, 76 senglars des de mitjans de juny fins a la primera setmana d'agost. Aquest fet, asseguren que demostra la quantitat ingent, diuen, de senglars a les comarques de Girona, i sobretot a la zona de les Gavarres.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat