Un 42% de les morts per ofegament s'han produït a les platges de la Costa Brava

Baix Empordà

Data: 15/09/2022

En la campanya de platges d'aquest estiu 2022, que es va iniciar el 15 de juny i ha finalitzat aquest dijous 15 de setembre, han perdut la vida a les platges catalanes 25 persones. D'aquestes, la majoria s'han produït a la Costa Brava. L'any passat, la xifra global de persones ofegades a les platges va ser de 21, quatre menys que enguany.

Un 42% de les víctimes mortals per ofegaments a les platges de Catalunya d'aquest estiu 2022 han esdevingut a les platges de la Costa Brava.
El total de defuncions en aquesta zona ha estat d'onze morts, entre La Selva, el Baix Empordà i l'Alt Empordà. Al Baix Empordà en concret, es va patir la mort d'un home de 59 anys i de nacionalitat marroquina el dia 7 d'agost a la Platja de l'Estartit, quan la platja estava vigilada i hi havia bandera verda.

Pel que fa a les banderes, la Costa Brava ha estat la zona de Catalunya on han onejat més banderes verdes, un total de 1.638. De grogues n'han onejat 202 i, de vermelles cinc, sent la zona on menys banderes vermelles s'han vist.

A banda de les persones que han mort, aquest estiu hi ha hagut 18 persones ferides crítiques o greus, de les quals la majoria -un total de deu- en platges gironines. Pel que fa al telèfon d'emergències 112, ha rebut 325 trucades provinents del Baix Empordà per incidències relacionades amb la campanya de platges.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat