L'institut escola Vila-romà ampliarà el nombre d'aules sense utilitzar barracons

Palamós

Data: 01/03/2023

L'institut escola Vila-romà ubicarà noves aules de secundària a l'equipament que actualment ocupa l'antic gimnàs i el dipòsit de documentació de l'Arxiu Municipal, situat al costat de l'edifici escolar, i que l'Ajuntament de Palamós reubicarà. Així, s'evita haver d'usar barracons.

La comunitat educativa de l'institut escola Vila-romà de Palamós i l'Àrea Municipal d'Ensenyament, que han treballat en els darrers mesos per ampliar el nombre d'aules, per fi podran donar lloc a un quart d'ESO sense necessitat d'haver de fer servir barracons, tal com havia proposat inicialment, el Departament d'Educació.

Així, per a cercar la solució, que ja compta amb l'aprovació de la Generalitat, s'ha decidit ocupar l'antic gimnàs i el dipòsit de documentació de l'Arxiu Municipal que estan al costat de l'edifici escolar i disposen d'un espai de 240 m², i que l'Ajuntament reubiqui aquests en un altre lloc.

De fet, el Servei d'Arxiu Municipal té la seva seu situada a l'edifici de la Casa Montaner, i per tant el dipòsit de documentació és l'únic espai descentralitzat d'aquest servei. Tot el fons que conté serà traslladat ara a un nou espai que ja s'està habilitant en un annex de l'equipament municipal de la Nau dels 50 metres.

Les obres de reforma per adaptar les noves aules seran a càrrec de la Generalitat, i en principi es podran utilitzar el setembre de 2023, just quan comenci el curs vinent. Així, l'any que ve l'institut escola Vila-romà podrà completar la incorporació de tot el cicle de secundària amb la posada en marxa de quart d'ESO, sense necessitat d'afegir mòduls prefabricats.

Tot i que l'Ajuntament de Palamós i la comunitat educativa de l'institut es mostren satisfets amb la solució acordada, continuen demanant al Departament d'Educació de la Generalitat, fer el següent pas: que és dur a terme la construcció i redacció del projecte d'un nou edifici que aculli, en un mateix espai, tot el cicle de secundària del centre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat