Els municipis reforcen la vigilància davant del possible augment de robatoris

Arriba l'estiu i molta gent se'n va de vacances. A la Costa Brava es preveu l'arribada de molts turistes i com a conseqüència l'augment de furts. Per això, els municipis reforcen la vigilància. Hem parlat amb la Policia Local de Castell-Platja d'Aro  que ens donen alguns consells per evitar robatoris.

La recuperació del turisme pot atraure a lladres aquest estiu a la Costa Brava per això les policies locals estan en alerta i ja han augmentat la seguretat, sobretot en les zones on es preveu més multitud de gent. A Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agró, per exemple, s'ha reforçat la zona del Passeig Marítim i els espais més propensos a què es cometin furts.

Recomanen no perdre de vista els objectes personals com la cartera o el mòbil, especialment a la platja o a les terrasses dels bars i restaurants. Aconsellen portar al damunt només el necessari, i adverteixen en desconfiar de les empentes i aproximacions sospitoses. 

I què cal fer per evitar robatoris a casa o als establiments? En el cas de l'habitatge, si marxa de vacances, és aconsellable no explicar-ho. Entre els consells generals, hi ha els bàsics com tancar portes i finestres i no tenir res de valor a la vista. En el cas dels comerços es recomana, entre altres, que tinguin sistema d'alarma i sistemes de tancament segurs i a l'hora de fer el recompta de caixa, millor si es fa acompanyats i en un espai allunyat del públic i els clients.

Als municipis costaners també preocupa els botellots i accions incíviques a la nit. Per millorar la convivència, a Platja d'Aro compten amb un servei de mediació d'oci nocturn. Hi participen professionals especialitzats per prevenir i gestionar conflictes de baixa intensitat que es poden produir a la via pública i als locals.

S'apel·la, per tant, a la responsabilitat individual per frenar el vandalisme. Es recorda que si es veu moviments o persones sospitosos o en el cas de ser víctima de robatori, que es truqui al telèfon d'emergència 112, als Mossos d'Esquadra o a la comissaria del municipi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat