Disponibles a l'Hospital de Palamós els llits addicionals per a l'epidèmia de grip

Palamós

Data: 15/01/2018

Aquesta és una de les habitacions de la 4a planta de l'Hospital de Palamós que s'han posat a disposició aquest dilluns per fer front a l'augment de casos de grip que des del 4 de gener es troba en alts nivell d'epidèmia a tot Catalunya. En total s'han habilitat 12 llits addicionals que es mantindran durant 4 setmanes.

L'augment de llits s'afegeix a la tasca que des de fa setmanes ja s'està fent des del centre sanitari per evitar la saturació en els ingressos hospitalaris. Setmanes abans de l'obertura de llits pels casos de grip es redueix la cirurgia programada per aquestes dates. Això permet als sanitaris tenir més espais lliures pels casos de grip en pacients que precisen hospitalització.

La grip es troba ara en el nivell 2 d'alerta del Pla Operatiu el que ha comportat l'augment de llits als centres hospitalaris així com un reforç de personal del servei d'infermeria. 

L'activitat epidèmica de la grip però es troba en nivells habituals d'altres anys i es recomana als pacients que davant dels símptomes gripals de febre i malestar general es deixin passar els dies del virus amb antitèrmics, trucar al telèfon 061 de Sanitat Respon davant de qualsevol dubte, i acudir al centre d'atenció primària o arribar a les urgències hospitalaris en cas només de formar part de la població de risc, és a dir, malalts crònics, dones embarassades i gent major de 65 anys.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat