Carnaval 2021: Suspeses les rues a Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro i Santa Cristina

Intervenen: Núria Cucharero, regidora d’Esdeveniments de Ciutat de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, i Jenny Xufré, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Els Ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, i de Santa Cristina d’Aro han anunciat l’anul·lació de les seves rues de Carnaval, que s’haurien celebrat el 12, 13 i 14 de febrer. El motiu per cancel·lar la desfilada recau en poder garantir la seguretat, tant del públic com dels participants, així com per evitar aglomeracions. La decisió ha estat consensuada conjuntament pels tres consistoris i les 44 Associacions de Colles de Carnaval.

La cancel·lació se centra, de moment, en l’acte de la rua. Aquest és l’esdeveniment més multitudinari de cada carnestoltes. I és que de mitjana hi ha 60 colles d’arreu de les comarques de Girona, 4.000 participants desfilant i desenes de milers de persones de públic.

Tot i això, el Carnaval 2021 tira endavant i la idea és readaptar-lo. A partir d’ara, cada població estudiarà diverses possibilitats per mantenir la festa amb propostes de petit format o amb esdeveniments virtuals.

L’anticipació en la cancel·lació de la rua recau el treball de les colles carnavalesques. En un any sense pandèmia, a hores d’ara els grups iniciarien els projectes de disseny de vestuari, elaboració de coreografies i construcció de carrosses. D’altra banda, els ajuntaments de cadascuna de les ciutats podran planificar la nova programació d’activitats amb antelació. Així doncs, es cancel·len les rues, però el carnestoltes perviu en el calendari preestablert.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat