La 4a Oncoswim recapta prop de 45.000 euros per a la recerca del càncer de mama

INTERVÉ: Lluís Comet, organitzador de l'Oncoswim

La quarta edició de l’Oncoswim ha superat totes les expectatives aconseguint recaptar prop de 45.000 euros, gairebé el doble que en l’edició anterior. Els diners es destinaran, per quart any consecutiu, a la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu, un subtipus de càncer molt agressiu que afecta sobretot dones joves. 

Vuitanta nedadors s’han sumat a aquest exigent repte esportiu i solidàri i han nedat una distància 30 km, en equips de 4 persones, de l’Estartit a Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes, el Cap de Begur i les Illes Formigues. A més, 121 nedadors s’han sumat a la versió més popular d’aquesta iniciativa solidària, la Milla Solidària, nedant 1,5 km des de la platja de Llafranc fins a la de Port Bo.

Gràcies als donatius fets a les dues proves s’han recaptat un total de 44.604 euros amb els quals es podrà donar un impuls important al projecte d’investigació sobre el càncer de mama triple negatiu desenvolupat pel Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona. Les encarregades en recollir el xec simbòlic del donatiu han estat l'oncòloga mèdica, Gemma Viñas i la doctora en bioquímica, Teresa Puig.
La travessia solidària en aigües obertes està organitzada per la Fundació Oncolliga Girona i el CN Radikal Swim.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat