Viatge fotogràfic al Calonge i Sant Antoni dels anys seixanta

INTERVÉ: Josep Fort, Club Motor Clàssic Calonge

Viatge enrere en el temps per recordar, alguns, i descobrir, els altres, com era el Calonge d'ara fa cinc dècades. Amb motiu de la Festa Major de Sant Martí, aquest cap de setmana el Castell de Calonge va acollir la mostra fotogràfica 'Calonge i Sant Antoni: els anys 60'.

L'exposició era la sisena entrega del cicle de vuit reculls de fotos que any rere any està presentant en Josep Fort, del Club Motor Clàssic Calonge. Es va començar amb imatges de finals del segle XIX i s'acabarà als anys vuitanta. Aquesta vegada era el torn de les fotografies captades entre els anys 1960 i 1969. En ella es podien veure, separades en sales, dues temàtiques: la part social i la de territori i paisatge. Tant una com l'altra posaven de manifest els contrastos d'aquella època, quan una vila de pagès i un poble mariner es van començar a obrir al món amb l'arribada del turisme. La gent, com sempre, va aprofitar per buscar-hi cares conegudes.

Per fer possibles totes aquestes exposicions que estan revisitant el municipi al llarg del segle XX i editar-ne els llibres relatius, en Josep ha comptat amb la col·laboració d'un miler de persones que han aportat fotografies de les seves col·leccions particulars. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat