El Consell Comarcal impulsa una taula per prevenir el maltractament a la gent gran

El Consell Comarcal impulsa una taula per prevenir el maltractament a la gent gran
Baix Empordà

Data: 04/03/2020

Foto: Consell Comarcal del Baix Empordà

L'any 2019 es van detectar una setantena de casos d'avis i àvies maltractades


Una trentena de professionals de l’àmbit social i de diferents institucions de la comarca es van reunir dilluns a la seu del Consell Comarcal per participar a la primera taula de prevenció davant del maltractament de les persones grans al Baix Empordà.
 
La trobada, organitzada per l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, va servir perquè els i les professionals posessin de manifest les eines necessàries per fer una acció conjunta i transversal, en matèria de maltractament de persones grans.
 
L’objectiu és fer un desplegament comarcal del protocol marc per prevenir els casos de maltractament a les persones grans, fer un treball conjunt de sensibilització, prevenció, detecció, amb la col·laboració, coordinació i participació de les diferents administracions i entitats del territori.
 
La responsable de Serveis Socials de l'ens supramunicipal Sílvia Romero, va explicar que "de vegades les situacions de risc i de violència d’aquests col·lectius queden amagades i costen de detectar" i va afegir que "per això és molt important treballar en xarxa per poder millorar les eines de prevenció i sensibilització i evitar casos de maltractaments".
 

El maltractament afecta més a les dones

 
De fet, des de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Consell, es van detectar l’any 2018, 71 casos de maltractaments a persones grans, de les quals 25 eren homes i 46 dones.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat