L'Hospital i Palamós Gent Gran tenen 40 pacients ingressats per COVID: "No ho esperàvem"

L'Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran presenten 40 persones ingressades per COVID. Una situació que des dels centres descriuen "d'inesperada", ja que la mitjana dels darrers mesos es situava en uns 15 pacients hospitalitzats pel virus. De moment les intervencions quirúrgiques amb ingrés no s'han vist afectades, però els seus professionals alerten que si la situació no millora hauran de començar a desprogramar.

La nova variant de la COVID, actualment majoritària a la demarcació de Girona, afecta durant més temps a les persones infectades. La casuística repercuteix en els centres sanitaris, on els malalts necessiten més dies de recuperació. A hores d'ara, entre l'Hospital i Palamós Gent Gran hi ha 40 pacients a planta per coronavirus. Els professionals reconeixen que no s'ho esperaven, sobretot, en els mesos d'estiu.

Actualment, els sanitaris es mostren "preocupats" per encabir els futurs pacients d'urgències que precisin ingrés. Cada dia revisen les mesures a prendre, i de moment, han optat per no desprogramar les intervencions quirúrgiques.

El perfil dels hospitalitzats per COVID és semblat als de la grip. Són persones amb patologies prèvies, que requereixen majors tractaments.

La campanya de vacunació es focalitza al Palau Firal de Sant Antoni de Calonge
Pel que fa a la campanya de vacunació, a la comarca s'ha habilitat com a únic punt el Palau Firal de Sant Antoni de Calonge. La franja d'edat que presenta un percentatge menor de cobertura es situa entre els infants, així com entre els joves des de 30 i fins a 50 anys. Els professionals també fan una crida a posar-se la tercera dosi a les persones que els hi tocava fa mig any, i no van poder perquè es van infectar.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat