Se celebra un any més la Festivitat del Carme a Palamós i Sant Feliu

La Festivitat del Carme s'ha celebrat aquest cap de setmana a Palamós i Sant Feliu de Guíxols amb un programa d'activitats tradicionals com l'ofrena floral a la confraria de pescadors i la processó marítima entre d'altres. 

Mare de Déu del Carme, patrona de la gent de la mar, és una de les festivitats tradicionals dels municipis a Palamós i a Sant Feliu de Guíxols que s'han celebrat aquest cap de setmana amb la col·laboració dels Ajuntaments i la confraria de Pescadors

Enguany aquesta tradicional festivitat del municipi recupera la popular processó marítima, després que en les dues darreres edicions, 2020 i 2021, l’itinerari marítim i bona part de la resta dels actes quedessin anul·lats amb motiu de la pandèmia.

Per una banda, la programació d'aquest dissabte a Sant Feliu de Guíxols es va basar en l'Ofrena floral a la Confraria de Pescadors, seguidament de la processó marítima i finalment s'hi va interpretar una cançó de Taverna a la Platja de Sant Feliu amb les actuacions de Llops de Mar, Colla Jacomet i els Faroners de Calella

D'altra banda, la programació de Palamós aquest diumenge va començar amb l'embarcació l'Avi Pigat, que va ser la portadora de la imatge de la verge encapçalant la processó fins arribar a les platges de La Fosca i Castell. A més, la processó compta amb la participació de barques de pesca del port de Palamós i d’altres embarcacions menors que en fan l’acompanyament. 

Posteriorment, hi va tenir lloc la processó terrestre encapçalada per la imatge de la Verge, acompanyada pels Gegants i Grallers de Palamós i la cobla Baix Empordà i l'esdeveniment va tancar amb la missa solemne amb la participació del Coro Rociero Azahares.

Malgrat aquesta programació, el patró major de la confraria de pescadors de Palamós, Miquel Mir, afirma decebut que tot i ser una festivitat que se celebra cada any, cada vegada la tradició es va perdent més sobretot pel que fa a la quantitat d'embarcacions que hi participen i és necessitaria més participació per part de la flota pesquera pels propers anys. 

Finalment, aquesta no va deixar de ser una festivitat tradicional que encara continua tenint una molt bona rebuda per part dels ciutadans als dos municipis. D'aquesta manera s'espera continuar celebrant durant molts més anys i no perdre la il·lusió que s'ha aconseguit crear durant tots aquests anys.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat