Només un onze per cent del professorat baixempordanès secunda la vaga

Seguiment modest de la vaga unitària en l'educació pública, que ha al Baix Empordà ha estat d'un 11% i a la demarcació de Girona de tansols un 7%. Segons el departament d'Educació, aquesta és la vaga "menys significativa" de la legislatura perquè només ha aconseguit un 10,77% de seguiment a tota Catalunya i això suposa "molt poca incidència" pels centres educatius. 

Convocada pels sindicats Ustec, Comissions Obreres, la Intersindical, l'Aspepc, la CGT i la UGT, la protesta d'aquest dijous demanava revertir les retallades per tornar als valors anteriors a la crisi econòmica i millores en la qualitat educativa. Així per exemple, s'han posat qüestions a la taula de negociació com la recuperació d'una hora lectiva del professorat, la consolidació del personal interí, la reducció de les ràtios, l'aposta per una escola més inclusiva o acabar amb l'eliminació de línies per fer una escola pública de qualitat. 

Els sindicats han qualificat de "greu" la situació de l'educació pública i afirmen que perquè el servei arribi als mínims de l'any 2010 seria necessari contractar 7.200 professors més. Diuen que és urgent atendre les necessitats del professorat i la comunitat educativa perquè no volen perdre un altre any.  

La protesta ha tingut més incidència entre el professorat de primària i en menor grau a secundària. 

Tant si els i les mestres han donat suport a la vaga com si no, els centres han tingut un docent fent serveis mínims per cada quatre aules en Infantil i Primària, un per cada tres unitats en educació especial i una tercera part dels mestres d'escola bressol en actiu. 


VEURE VÍDEO EN PROCÉS

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat