Geometria amb bombolles de sabó a la Setmana de la Ciència de Calonge

INTERVÉ: Marta Cané, cap del departament cientificotecnològic de l'INS Puig Cargol

Els alumnes de l'institut Puig Cargol de Calonge i Sant Antoni han après què hi ha al darrere del fenomen físic de la tensió superficial a través de bombolles de sabó. El professor jubilat Anton Aubanell ha estat el ponent d'una conferència molt pràctica que ha captivat els joves de 4t d'ESO i Batxillerat de l'institut calongí.

Aubanell ha aconseguit la màxima atenció dels estudiants que amb exemples i la màgia de les bombolles de sabó ha explicat la tensió superficial i a la vegada ha demostrat la importància que tenen les matemàtiques a la vida quotidiana.

Aquesta conferència s'emmarca dins les activitats que organitza el centre en motiu de la Setmana de la Ciència. Un any més els alumnes de batxillerat han fet experiments i els han explicat als alumnes de 3r d'ESO i també als alumnes de 6è de primària de les 3 escoles del municipi.

Ja fa 4 anys que l'institut repeteix aquesta experiència que complementen amb xerrades sobre ciència com la que el professor Aubanell els ha fet amb bombolles de sabó. El Centre d'Estudis Calongins és qui proposa cada any el ponent d'aquestes conferències.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat