Formació per millorar les competències judicials de les policies locals

Formació per millorar les competències judicials de les policies locals
Palamós

Data: 08/11/2018

Aquest dimecres, l'espai municipal de la Capella del Carme, a Palamós, va acollir l'inici del cicle de conferències que organitzen de manera conjunta les policies locals de Palamós i Palafrugell, i que son destinades a formar aquest cossos en competències judicials.

La primera d'aquestes conferències va ser a càrrec del reconegut advocat gironí, Carles Monguilod, que va parlar sobre la intervenció policial al carrer, amb els processos de detenció i imputació de delictes. Aquesta activitat formativa va adreçada exclusivament a agents i comandaments de les policies locals gironines, amb l'objectiu de poder treballar els aspectes més conflictius de la pràctica policial i en relació directa amb els processos penals. L'interès és el de poder reflexionar sobre aquesta matèria des de la visió dels conferenciants, experts en la matèria, per valorar com s'estan executant aquests procediments per part dels agents, què es fa bé i que cal millorar, per poder assegurar un servei eficaç, eficient i segur per als policies i els ciutadans, que doni les màximes garanties al procés judicial.

Les temàtiques de les conferències abordaran temes com les diligències i els atestats policials o bé la compareixença en tribunals dels agents, entre altres. A la primera sessió realitzada ahir dimecres li seguiran dos més. La del dia 20 de novembre, a Palafrugell, i a càrrec del fiscal, Víctor Pillado; i la del 4 de desembre, que tindrà lloc a Palamós i que realitzarà el magistrat, Joan Cremades. Aquest cicle de conferències conclouran el dia 18 de desembre amb una tula rodona que es durà a terme al Museu del Suro de Palafrugell.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat