Mesures de suport als centres escolars de Castell-Platja d'Aro

Mesures de suport als centres escolars de Castell-Platja d'Aro
Després d’algunes setmanes des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma a l’Estat espanyol, i davant l’anunci del Departament d’Educació de la represa de l’activitat lectiva en línia, l’àrea d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro (que inclou les regidories de Cultura i Ensenyament; Esports, Infància i Joventut; Benestar Social i Sanitat Pública; i de Dinamització Comunitària i Participació Ciutadana) va iniciar el 26 de març un conjunt d’actuacions per donar suport a les escoles de primària i a l’institut de secundària del municipi.

Mitjançant videoconferències s’han mantingut reunions entre les direccions dels centres (escoles Vall d’Aro de Castell d’Aro, Els Estanys i Fanals d’Aro de Platja d’Aro, i l’institut Ridaura), el personal tècnic de l’àrea, el regidor d’Ensenyament, Josep Amat; i l’alcalde, Maurici Jiménez; amb la voluntat d’aprofundir en el treball en xarxa, sobretot per garantir, davant d’un tercer trimestre acadèmic que ha esdevingut avaluable, que tots els infants i joves de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró tinguin les mateixes oportunitats tant a nivell de recursos tecnològics i materials com de suport emocional, adaptant-les a la realitat tant del municipi com de les seves famílies.

Des dels centres escolars, a partir de la detecció de les famílies que no tenen accés a noves tecnologies, han elaborat plans individualitzats amb material en suport paper, que la Unitat d’Ensenyament ordena i imprimeix, i que es lliura porta a porta en forma de dossier a 68 famílies mitjançant la xarxa de suport organitzada amb treballadors de l’Ajuntament. També s’han distribuït a 29 famílies, conjunts de material escolar i didàctic bàsic.

Simultàniament s’han posat a l’abast els serveis de suport escolar que durant tot el curs estan en funcionament i promoguts de la Casa Lila (Infància), Joventut o el Servei d’Intervenció Educativa de Càritas. En relació a l’institut s’estan realitzant accions de manera coordinada amb la regidoria d’Ensenyament de Santa Cristina d’Aro (hi assisteixen alumnes dels dos municipis), i es van valorant a temps real les necessitats de suport que des dels consistoris es puguin dur a terme per complementar les actuacions de l’Institut.

Des de l’Ajuntament també s’ha fet una crida solidària perquè els veïns amb xarxes wifi les obrin de manera pública cada dia de 10 a 14 h, perquè infants i joves hi puguin accedir per completar les seves tasques acadèmiques: només cal posar un cartell informatiu a l’entrada del bloc de pisos o de l’ascensor amb el nom de la xarxa. Alhora l’empresa local Fibra 365 ha posat a disposició del consistori un conjunt de tauletes amb dades. Algunes es destinaran als alumnes del Programa de Formació Inicial-Pla de Transició al Treball Guíxols Vall d’Aro, i la resta a disposició de l’institut perquè les prioritzin seguint criteris acadèmics, de serveis socials i de fi d’etapa educativa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat