Sant Antoni es mulla per l'esclerosi múltiple

INTERVÉ: Albert Ros, regidor de Calonge i Sant Antoni i persona afectada per l'esclerosi múltiple

Calonge i Sant Antoni es torna a mullar en favor de l'esclerosi múltiple, com així ho han fet multitud de pobles de Catalunya aquest passat diumenge 11 de juliol per donar suport i visibilitat a la malaltia.

El "Mulla't per l'esclerosi múltiple" és la campanya anual més important de la Fundació Esclerosi Múltiple i permet millorar la vida de les 9.000 persones que pateixen la malaltia a Catalunya -900 a les comarques gironines- amb serveis d'atenció a les persones recentment diagnosticades, neurorehabilitació, formació laboral i recerca, per alentir la progressió de la malaltia.

L'acte central de la campanya és un bany conjunt que es porta a terme a la majoria de piscines municipals catalanes, però a Sant Antoni l'escenari és especial. El bany es realitza a la platja de Torre Valentina, una platja adaptada a les necessitats de les persones que pateixen problemes de mobilitat.

Enguany la campanya ha posat l'accent en els programes per a les persones acabades de diagnosticar, que moltes vegades es troben soles i no saben què fer després de rebre el diagnòstic. I és que les persones que pateixen la malaltia, necessiten un acompanyament i no estar soles especialment durant el diagnòstic, ja que és la segona causa de discapacitat en adults joves després dels accidents de trànsit.

L'esclerosi múltiple és una malaltia neurològica, crònica i sense cura. Encara avui es desconeix què la causa i per quins motius afecta principalment les persones joves i especialment les dones.

L'objectiu de la campanya és arribar a recaptar 300.000 euros. Actualment en porten recaptats un total de 142.000€ i, més enllà d'aquest passat diumenge, es pot seguir col·laborant amb la causa comprant articles solidaris a la botiga en línia, fent un donatiu, fent-se soci, creant el teu propi repte, comprant al supermercat l'Oli OleAurum, que és l'oli del Mulla't, i també fent difusió del projecte a les xarxes socials amb l'etiqueta #Mullat2021.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat