Confien en poder eliminar les pintades del poblat íber de Castell a finals de mes

Palamós

Data: 09/01/2018

Treure les pintades que un brètol va fer a les restes del poblat íber de Castell, a Palamós, tindria un cost d'uns 10.000 euros. Aquesta és la xifra que s'ha calculat des del Museu d'Arqueologia de Catalunya, que esperen poder començar amb el tractament d'eliminació dels grafittis pintats a la muralla i la cisterna del  jaciment a finals de mes. 

Abans però, s'han de portar a terme unes proves per decidir si si s'utilitza un sistema d'eliminació químic, més econòmic, o mecànic, que encariria el procediment, ja que els dos elements afectats són de materials diferents. 

El Museu d'Arqueologia de Catalunya va detectar les pintades a finals de novembre en un dels seus controls setmanals i de seguida va presentar denúncia als Mossos d'Esquadra. Des de llavors s'està treballant per localitzar l'autor de les pintades. 

D'ençà dels fets vandàlics que des del Museu d'Arqueologia de Catalunya fan controls diaris al poblat íber de Castell. Els Agents Rurals per la seva banda també han reforçat la vigilància.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat