El Consell de la Gent Gran de Palafrugell celebra el Dia Internacional de la Gent Gran

El Consell de la Gent Gran de Palafrugell celebra el  Dia Internacional de la Gent Gran
Palafrugell

Data: 07/10/2019

El passat dissabte, per celebrar el Dia Internacional de la Gent Gran, el Consell de la Gent Gran va organitzar un dinar i ball, al Centre Fraternal. A la celebració hi van assistir Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, Josep Salvatella, regidor de Cooperació i Gent Gran, i Roser Massaguer, regidora de Benestar Social. La trobada va servir com instant per retre tribut i respecte a aquest col·lectiu tan cabdal en la transmissió de saviesa i valors a la nostra societat i per promoure una imatge positiva de l'envelliment. Al mateix temps, es va realitzar un homenatge als que han estat, amb anterioritat, presidents del Consell de la Gent Gran, concretament Carles Ruiz i Eugeni Camarero. Tots dos van rebre la insígnia d'or de l’entitat de mans de l’actual president, Tomàs Ferrer. 

El Dia Internacional de la Gent Gran va ser fixat l'1 d'octubre, per l'Assemblea General de Nacions Unides, a la seva Resolució 45/106, de 14 de desembre de 1990. Amb aquesta decisió, la comunitat internacional instava a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposava vetllar per una vellesa digna i segura. 

Aquesta celebració és també una oportunitat per conscienciar la societat sobre la situació de la gent gran i els reptes i problemes que afronta, així com per promoure accions encaminades a defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat