Nou intent d'espoli al conjunt arqueològic d'Ullastret

Ullastret

Data: 16/09/2021

INTERVÉ: Gabriel de Prado, director del MAC Ullastret

La ciutat ibèrica d'Ullastret és la més important de Catalunya, i a més, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional. En aquesta zona, està prohibit dur a terme actuacions arqueològiques si no han prèviament estat autoritzades. El Museu Arqueològic, però, fa temps hi està detectant actuacions il·legals i intents d'espoli, l'últim, fa només unes setmanes.

El passat mes d'agost, personal de la seu d'Ullastret del MAC va detectar, en un dels controls periòdics que es realitzen al jaciment de l'Illa d'en Reixac, l'existència de més de trenta forats característics d'una temptativa d'espoli amb detector de metalls.

Per fer front al problema, des del MAC documenten l'actuació, la posen en coneixement dels Agents Rurals i també efectuen la denúncia als Mossos d'Esquadra. Per altra banda, s'està treballant per millorar les mesures de seguretat del conjunt arqueològic d'Ullastret, ampliant el circuit de càmeres de seguretat.

Aquesta és una problemàtica recurrent al conjunt arqueològic d'Ullastret. Els darrers anys han detectat actuacions arqueològiques no autoritzades com la d'aquest mes d'agost en moltes ocasions, tant enganxant directament a l'autor o autors, sent així detinguts al moment, com, en el cas d'aquest estiu, trobant els rastres dels fets.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat