L'alumnat de l'escola Portitxol participa en un projecte dedicat al turisme de l'Estartit

L'alumnat d'educació primària del centre Portitxol resta involucrat, durant el tercer trimestre, en el projecte "l'Estartit, un poble escola". Un treball de caràcter interdisciplinari, que presenta com a objectiu conèixer l'entorn i els actius econòmics del nucli empordanès. Aquesta setmana, en concret, els dos grups de sisè de primària han descobert els serveis de l'Hotel Panorama.

El sector terciari, i més en concret les activitats dedicades al turisme i l'hostaleria, configuren el principal focus econòmic de l'Estartit. En aquest sentit, un important gruix de la seva població es dedica professionalment a emprendre tasques en cuines de restaurants, sales d'hotels o recepcions de càmpings. No més enllà de la realitat que els envolta, l'alumnat de sisè de primària de l'escola Portitxol de l'Estartit treballa, durant el tercer trimestre, en un projecte dedicat exclusivament a l'economia de serveis.

Fa anys que la iniciativa forma part del currículum de medi natural, social i cultural del centre educatiu. Els docents, per la seva banda, imparteixen els continguts a les aules, on els joves elaboren hipotètics lots turístics segons el tipus de públic, i a més, organitzen visites guiades pels diferents negocis del nucli empordanès. N'és una mostra, la sortida d'aquesta setmana a l'Hotel Panorama.

Projectes com el de "l'Estartit, un poble escola" ajuden a l'alumnat a descobrir l'entorn i els seus actius econòmics. Així, Cloe Ribalta i Izarbe Ferrando, de la classe de sisè, han remarcat la importància de conèixer de primera mà el turisme com a sortida laboral.

No obstant això, cada grup presenta una temàtica diferenciada. A cinquè, per exemple, els nens i nenes realitzen un "apadrinament de les Illes Medes". És així com la iniciativa engloba el conjunt de primària, i es configura com a interdisciplinària, ja que també fa partícips les llengües estrangeres, les matemàtiques i la tecnologia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat