L'ADF continua amb la campanya d'estiu tot i els retards que ha provocat el confinament

Santa Cristina d'Aro

Data: 03/07/2020

INTERVÉ: Francesc Cano, Coordionador d'ADF

La Covid 19 també ha afectat les actuacions de l'ADF, ja que durant el confinament van haver de frenar les actuacions. Malgrat haver-se aturat durant 15 dies, estan tirant endavant totes les mesures per poder gaudir d'un estiu sense incendis.

L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) treballa en les actuacions preventives per evitar o minimitzar els grans incendis i compta amb uns 12.000 voluntaris.
L’ADF es reuneix periòdicament amb els mossos d'esquadra, agents rurals i policia local per fer una valoració del que hagi passat i organitzar les actuacions que s'hagin de portar a terme. Aquestes reunions agrupen a aquestes entitats a escala comarcal i les fan cada dos mesos a l'hivern i cada 15 dies a l'estiu.

Des de la Generalitat, fa un any es va fer una forta inversió econòmica, d'uns 30.000 euros, per netejar una franja de desacceleració i actualment són els animals els encarregats de mantenir-la en condicions favorables.

No es poden fer previsions del risc d'incendi d'aquesta temporada, ja que tot dependrà de les onades de calor que puguin arribar. Tot i això, l’ADF informa que actualment la zona de Puig Roquet es troba bastant humida gràcies al fet que ha estat una primavera plujosa que ha permès que creixi l'herba fina.

Des de l'agrupació es demana sobretot responsabilitat als propietaris de parcel·les i zones verdes a mantenir els terrenys en les mateixes condicions que les franges de protecció, ja que així ho dicta la llei. També es recorda que està prohibit fer focs sense permís, fer servir fogonets al bosc o barbacoes sense xemeneia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat