Arrenca la campanya de la grip

Arrenca la campanya de la grip
Baix Empordà

Data: 26/10/2017

Arrenca la campanya de la Grip 2017 amb la mirada posada a evitar el col·lapse a urgències i sobretot fomentar la vacunació de la població de risc i el personal mèdic. Els Serveis de Salut Integral del Baix Empordà ja estan a punt per combatre una malaltia que pot arribar a afectar entre un 5 i un 20% de la població. 

La primera part d'aquesta campanya s'allargarà fins al 30 de novembre. Durant els primers 15 dies, els infermers i infermeres dels Centres d’Atenció Primària (CAP) i dels consultoris del Baix Empordà obriran agendes específiques per vacunar a tothom qui ho sol·liciti i pertanyi a algun col·lectiu de risc a qui es recomani vacunar. Després, i si encara queden vacunes, tothom qui ho vulgui ho podrà sol·licitar al seu CAP. 

Al Baix Empordà hi ha més de 26.400 persones considerades població de risc, quasi un 30% de la població.  Des del SSIBE ennumeren la població de risc. 

La vacuna de la grip es forma a través de l'estudi de les soques de virus que en els darrers anys s'han manifestat. És una vacuna aprovada per l'OMS i que suposa una  previsió del tipus de virus que vindrà però no és 100% segura i està a mercè de les mutacions que puguin tenir. Malgrat tot el personal mèdic considera que aquesta incertesa es veu de sobre superada pels beneficis de la vacunació, que evita complicacions en persones de risc i sobretot ajuda a mantenir controlada la malaltia perquè no esdevingui pandèmia. 

La grip sol arribar cap al mes de desembre, però la campanya de vacunació comença ara, ja que aquesta triga un temps en fer efecte. La vacuna ajuda al nostre organisme a desenvolupar anticossos per fer front al virus. 

Des del SSIBE han reforçat la comunicació durant la campanya de la grip amb cartells específics als centres sanitaris i pantalles informatives. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat