El manifest institucional del 8M reclama repensar la societat en clau feminista

Baix Empordà

Data: 08/03/2021

El Consell Comarcal ha acollit la lectura del manifest de l'Institut Català de les Dones on es posen xifres a la feminització de les cures i pes de conciliació laboral-familiar durant la pandèmia

El manifest feminista en motiu del 8M s'ha centrat enguany especialment en la Covid-19 i com el pes de les cures, la conciliació laboral entre teletreball i cura de la mainada i la destrucció del mercat laboral i la violència s'ha acarnissat especialment amb les dones.

El Consell Comarcal ha acollit un acte institucional on s'ha llegit el manifest elaborat per l'Institut Català de les Dones llegit pel President Joan Loureiro i la vicepresidenta segona Sílvia Romero.

El manifest posa xifres a la feminització de les cures i conciliació familiar-laboral durant la pandèmia. I és que més d'un 60% de les tasques familiars derivades de la crisi de la Covid-19 han estat assumides per dones i gairebé un 100% de les reduccions de jornada, permisos i baixes han tingut gènere femení. Un fet que ha frenat les aspiracions laborals de les dones i els ha tret temps d'oci, amb la conseqüent afectació en el seu benestar físic i mental.

Repensar la societat en clau igualitària


El manifest reclama aprofitar la greu situació de crisi econòmica i social provocada per la pandèmia per repensar la societat en clau igualitària prescidint del patriarcat i l'heteronormativitat.

Aquest 8M des de les institucions públiques s'ha fet una crida a ocupar espais i fer sentir la crida feminista arreu.

El manifest demana mirada de gènere en els plans de recuperació social i econòmica. Una mirada que sovint les administracions per inèrcia del patriarcat han desatès.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat