L'alumnat de l'escola Vedruna de Palamós prepara una jornada de donació de sang

Palamós

Data: 08/02/2022

El Banc de Sang i Teixits ha emès una alerta davant la dificultat de rebre nous donants. La pandèmia ha posat bastons a les rodes a les jornades empreses a escoles o universitats, que atreien els nouvinguts. De fet, l'empresa ha quantificat la problemàtica: "Si en un any normal, més de 30.000 persones comencen a donar sang, durant el 2020 i 2021 han estat poc més de la meitat."

La jornada es celebrarà el dissabte 19 al pavelló
No obstant això, la desescalada en les restriccions sanitàries ha permès a les escoles, tals com el centre Vedruna de Palamós, recuperar projectes educatius amb el Banc de Sang i Teixits. En aquest sentit, els alumnes de 3r d'ESO han treballat braç a braç per finalment materialitzar una jornada de donació de sang. Serà al dissabte 19 al pavelló de l'escola de 10 del matí a 2 del migdia, i de 4 a dos quarts de 9 del vespre. 

Englobat dins un projecte multidisciplinari
Sota l'eslògan "Una bossa de sang, tres somriures", els estudiants s'han organitzat en comissions de treball durant diverses assignatures. En concret, han adquirit coneixements teòrics del sistema circulatori dins la branca de la biologia i alhora han fet partícip la impressora 3D en la matèria de tecnologia. A més, han descobert aspectes tan rellevants com "la importància de ser donant" o "el plaer de les petites coses".

Es tenen reserves de sang pels pròxims 6 dies
Les premisses que els participants han de complir són pesar més de 50 quilos, tenir entre 18 i 70 anys i no venir en dejú. A més, el centre recomana demanar cita abans d'assistir-hi. Actualment, hi ha 24 persones confirmades i resten encara disponibles 180 places. En el conjunt global de Catalunya, es mantenen reserves de sang pels pròxims 6 dies, quan l'ideal serien 10.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat