La platja d’Illa Roja, senyalitzada com a espai on es practica el nudisme

Illa Roja ja està senyalitzada com un espai on es pràctica el nudisme. Amb el rètol es satisfà una de les demandes del col·lectiu nudista i també s'apel·la al respecte entre els banyistes. A la platja s'hi està tornant a construir la guingueta, després d'una resolució judicial.

La platja d'Illa Roja de Begur està senyalitzada per primera vegada com a espai nudista. Just a l'entrada del camí que arriba fins a la platja, el rètol assenyala l'espai com un indret on es practica el nudisme i on es demana el respecte entre els banyistes. Una mesura que ha arribat després de diferents reivindicacions i queixes per part del col·lectiu "Salvem el nudisme a l'Illa Roja", i que també atén al prec fet pel síndic de greuges.

El senyal recull una discriminació en positiu per la pràctica nudista a la platja, assenyalant també la importància del respecte entre banyistes nudistes i no nudistes. A més, també fa referència a la importància de Cala Moreta com a espai d'interès geològic de Catalunya i la seva importància per estudiar l'evolució del territori català.

D'aquesta manera, des de l'Ajuntament consideren que han dut a terme una iniciativa pactada amb el col·lectiu nudista, a més d'haver escoltatla veu del síndic, cosa que ha portat a una decisió consensuada.

Per altra banda, a Illa Roja hi torna a haver la mateixa guingueta que l'estiu passat. Després que el consistori begurenc els hi hagués retirat la llicència, l'empresa va presentar un recurs al jutjat contenciós administratiu, que ha autoritzat la reinstal·lació del local a la platja. La guingueta ja va portar polèmica l'estiu passat amb acusacions per faltar el respecte als banyistes nudistes. És per això que per aquest 2022 la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Begur va retirar la llicència a l'empresa Red Rock 2021 SL per situar-hi l'establiment.

Aquest estiu, ja s'ha senyalitzat la platja com a nudista, però falta saber si hi haurà guingueta o no, ja que l'Ajuntament va presentar un recurs d'apel·lació a la resolució judicial.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat