L'Ajuntament ja té els 12 noms per feminitzar el nomenclàtor de Torroella i l'Estartit

L'Ajuntament de Torroella i l'Estartit ja ha tancat el procés participatiu promogut per feminitzar el nomenclàtor i ja s'ha fet l'elecció dels 12 noms de dones que aniran posant nom als nous carrers, places i espais públics que es vagin fent a mesura que el municipi creixi.

Les propostes guanyadores de noms locals van ser les següents: Marta Rigau, nom de la qual va ser una instrumentista de tenora, considerada una de les primeres intèrprets de cobla. Quimeta de l'Horta, que vivia en l'horta que hi havia on actualment hi ha l'Espai Ter. Joana Darné, la qual participava en nombroses iniciatives de caire cívic i cultural a la vila i formava part de diverses entitats locals. Maria Rosa Llos Comalat era una Torroellenca compromesa amb l'educació i el país.

Pel que fa als països catalans hi podem trobar a Joana Raspall, que va crear un món poètic en català per als infants. Muriel Casals, fou una economista, professora universitària i política catalana. Caterina Albert, que va ser una escriptora catalana, autora de la novel·la Solitud (1905), una de les obres literàries cabdals del modernisme. Neus Català,  va ser una activista antifeixista catalana, lluitadora i republicana.

Finalment, com a universals tenim a Rosa Parks, costurera activista, d'origen afroamericà que es va negar a cedir el seu seient en un autobús durant el període de segregació dels Estats Units. Marsha P. Johnson, dona transgènere popular en l'ambient gai i artístic de Nova York. Berta Càceres, Activista hondurenya que va defensar la terra, els pobles indígenes i l'ecologia de l'acció de les multinacionals i Anaïs Nin, reconeguda escriptora en llengua anglesa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat