L'Hospital de Palamós ha atès una trentena de pacients greus a la nova UCIM COVID

Palamós

Data: 10/05/2020

Davant la necessitat d’atendre pacients greus COVID, l'Hospital de Palamós va crear la nova UCIM COVID. Es van preparar 12 boxes tancats i d’aquests se’n van equipar 4 amb respiradors per si fos necessari intubar algun pacient i no poder-lo derivar immediatament a l’Hospital Josep Trueta de Girona, en cas que aquest es col·lapsés. 

La UCIM COVID es va posar en funcionament el 20 de març i encara hi té pacients ingressats. Fins el dia d'avui hi ha hagut 30 pacients ingressats, un 15% de tots els pacients ingressats per COVID, dels quals 11 han requerit ventilació mecànica invasiva. Aquests pacients intubats s'han pogut acabar derivant tots a l'UCI de l'hospital de referència.

Aquesta nova infraestructura ha suposat tot un repte per als professionals, que han treballat amb unes característiques d’aïllament molt estrictes i amb unes condicions clíniques de pacients, a les quals estaven poc acostumats. Tanmateix, l’equip de Medicina Interna amb el suport d’infermeria i de l’equip d’anestèsia, han estat capaços de liderar aquesta unitat amb èxit, eficiència, qualitat i seguretat. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat