Medalla centenària al palafrugellenc Josep Radresa

Medalla centenària al palafrugellenc Josep Radresa
Palafrugell

Data: 21/09/2018

El palafrugellenc Josep Radresa, més conegut com Pitu Radresa, acaba de rebre la Medalla centenària que atorga la Generalitat de Catalunya. L’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, acompanyat del primer tinent d’alcalde Albert Gómez i la regidora Roser Massaguer, li han fet entrega del reconeixement a casa seva.

Josep Radresa va néixer l’any 1918 a Palafrugell en el sí d’una família humil. El seu pare era taper i la seva mare treballadora de la fàbrica Can Mario. Durant la Guerra civil espanyola, amb 18 anys, va formar part de “La Quinta del Biberó”, destinat al front d’Aragó.
 
De ben jove s’incorporà com a pastisser a “Can Serra”, on desenvolupà tota la seva vida laboral. Aquest fet el va fer mereixedor, l’any 1983, de la Medalla al treball Francesc Macià, distinció que també atorga la Generalitat de Catalunya com a reconeixement a aquelles persones que hagin destacat per les seves qualitats o mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals, dins del món del treball. Actualment amb 100 anys, continua fent pastissos a casa seva per a la família i els amics.
 
La Medalla centenària és un reconeixement de la Generalitat lliurat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a totes les persones residents a Catalunya que hagin complert 100 anys d'edat o estiguin a punt de complir-los. Es tracta d'una medalla commemorativa personalitzada, gravada amb el nom de la persona i l'any de celebració del seu centenari.
 
 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat