Cauen un 4% les urgències ateses pel SSIBE a l'estiu

Palamós

Data: 17/09/2019

Els CAPs del SSIBE i l'Hospital de Palamós han atès més de 54.200 visites a Urgències durant els tres mesos d'estiu, Juny, Juliol i Agost. Aquesta xifra representa un descens del 4% respecte les urgències ateses l'estiu passat.

El SSIBE ha fet balanç de l'activitat estival de l'Hospital comarcal i els CAPs que en pengen. La majoria d'urgències ateses van ser de residents al Baix Empordà, en un 58% dels casos i la resta usuaris i usuàries de fora la comarca. Una xifra de pacients forans que puja fins al 54% al mes d'agost, quan la comarca té més població estacional.

De les més de 54.000 visites a Urgències, poc menys de la meitat, 20.379 s'han fet a l'Hospital de Palamós, amb un increment de quasi el 2% respecte l'estiu anterior. Aquest increment es deu a l'activitat de Juny i Juliol però no pas a l'Agost, on les visites a urgències han disminuït un 2%.
Fonts del SSIBE han informat que les urgències que més han augmentat són les greus amb un 4%.

Pel que fa a les urgències de menys gravetat el temps d'espera s'ha situat en 57 minuts, 63 en el cas de l'Agost. Segons el centre sanitari, la dada més baixa en 4 anys.

Les hores de major afluència a urgències van ser entre les 10 i 12 del matí i entre 5 i 8 de la tarda.


 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat