Comença una formació per impulsar l'ofici de pescador a Palamós

Palamós

Data: 25/04/2023

La Generalitat, el Consell Comarcal del Baix Empordà i la Confraria de Pescadors de Palamós han fet possible aquest programa formatiu amb la intenció de garantir el relleu generacional del sector pesquer.

Dilluns va tenir lloc la presentació oficial del programa formatiu per impulsar l'ofici de pescador a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de Palamós. Es tracta de la primera edició d'aquest curs que és resultat de la iniciativa del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Consell Comarcal del Baix Empordà i Confraria de Pescadors, per tal de facilitar a persones interessades l'entrada al sector pesquer.

Aquests objectius s'han treballat a través d'un programa formatiu que integri i complementi les formacions necessàries, que acompanyi als 20 alumnes participants en la seva entrada al sector i que faci partícip el sector pesquer de la formació i la incorporació dels aprenents.

Avui dia, la pesca al Baix Empordà encara té molts reptes, i amb aquesta iniciativa es posa de manifest la voluntat de vetllar per la continuïtat del sector pesquer a la comarca. D'una banda, per la seva importància econòmica, i de l'altra, per la seva llarga tradició al nostre territori i per contribuir al relleu generacional.

A banda del vessant més teòric, el curs inclou les jornades pràctiques de marineria a bord de les embarcacions a Palamós, una jornada de bateig de pesca i dues jornades de pràctiques de Seguretat Marítima a les instal·lacions de l'escola al Port de Tarragona.

En finalitzar la formació hi ha la possibilitat per a les persones participants de ser contractades durant la campanya d'estiu per una de les embarcacions, amb un contracte d'aprenent remunerat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat