Afectacions per la pedregada a La Bisbal

La tarda del passat dimarts La Bisbal va patir, en qüestió de deu minuts, una forta pedregada amb pedres d'una dimensió de fins a 11 centímetres. Aquestes van destrossar centenars de vehicles i edificis, i van provocar una setantena de ferits i una víctima mortal. L'Ajuntament de La Bisbal i el Consell Comarcal assumiran les despeses de l'enterrament i el consistori ha convocat un minut de silenci per aquest dijous al migdia. 

Està sent un tancament d'agost molt dur per la ciutat de La Bisbal d'Empordà. La forta tempesta de pedres de la passada tarda de dimarts ha fet aixecar la capital baix-empordanesa amb una imatge desoladora. Vehicles aparcats al carrer amb els vidres totalment trencats, teulades que es desprenen i que pateixen importants afectacions, cablejat que ha caigut, una setantena de ferits atesos al Centre d'Atenció Primària Bisbalenc i, la pitjor de les notícies, la mort d'una nena de 20 mesos provocada per un cop de pedra.

Com a danys materials, alguns dels edificis municipal que han quedat més malmesos són l'Ajuntament, el Terracotta Museu i l'Escola Joan de Margarit.

L'episodi meteorològic es va viure amb autèntic pànic entre veïns i veïnes. Una por immensa que avui s'ha convertit en absoluta tristesa en veure desperfectes ocasionats.

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, s'han reunit al llarg d'aquest matí amb l'Ajuntament per fer balanç de les afectacions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat