Els Ajuntaments del Baix empordà veuen difícil tancar les platges i els parcs

Baix Empordà

Data: 14/07/2021

Intervenen: Lluís Puig, alcalde de Palamós i Maurici Jiménez, alcalde de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

Els municipis costaners del Baix Empordà veuen molt difícil dur a terme les recomenacions de la Generalitat. Tancar els parcs i les platjes entre 00:30 i les 6:00 suposa un gran desplegament dels cossos policials, ja que es fa difícil fer un tancament de tots els espais de les localitats. És per això que consideren el toc de queda l'eina més efectiva per limitar la mobilitat ja que, d'altra banda, el fet que només siguin recomenacions fa més difícil evitar grans concentracions i establir un control més efectiu.

Un altre factor que pot fer augmentar aquestes grans concentracions és el tancament de l'oci nocturn. Els ciutadans que acostumaven anar als seus locals, ara poden veure els espais oberts com la seva alternativa principal a l'oci, causant més dificultats a les feines de seguretat locals.

A causa d'aquest possible increment, els diferents Ajuntaments reclamen unes instruccions més clares de com actuar des del govern local. També demanen més recursos per poder iniciar les  tasques de control i vigliar els indrets amb més nombres reunions. Tot i aquestes noves funcions, els Ajuntaments seguiran fent tasques de conscienciació ja que són les més importants per evitar les grans concentracions
Malgrat això, els Ajuntaments seguiran fent les tasques de prevenció i conscienciar a la ciutadania sobre les mesures sanitàries adequades.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat