Llorenç Serrahima guanya el IV concurs de microrelats de dones de Santa Cristina

Llorenç Serrahima guanya el IV concurs de microrelats de dones de Santa Cristina
Santa Cristina d'Aro

Data: 08/03/2019

Llorenç Serrahima, de Sant Cugat del Vallès, amb l’obra “La classe”, ha guanyat el primer premi del IV Concurs de Microrelats de Dones, que organitza el Punt d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. En segon lloc ha quedat Maria Rosa Comas, de Santa Cristina, amb “Els temps canvien!!!”, i en tercer lloc, Mercè Diago, també de Santa Cristina, amb “Per ara de Molly Bloom”. Els premis s’han atorgat aquest vespre a l’Espai Ridaura, amb la presència de la regidora d’Igualtat, Lourdes Fuentes, que ha encetat l’acte juntament amb la president de l’Associació de Dones de Santa Cristina, Karima Boulahri. En aquesta edició s’han presentat un total de 22 treballs. D’aquests, 19 han estat presentat per dones i 3, per homes. A més, sis dels treballs provenen de veïns del municipi i la resta, d’arreu de Catalunya.

Abans de l’entrega dels premis s’ha estrenat un documental sobre les desigualtats viscudes per 20 dones del municipi. El documental, “Amb ulls de dona”, ha estat impulsat per la pròpia àrea d’Igualtat. Aquest projecte es va iniciar l’any 2018 amb uns primers contactes amb més de 30 dones del municipi que “tot i ser molt diferents entre elles, després de parlar-hi es va comprovar que coincidien totes en el fet d’haver patit desigualtats i discriminacions de gènere” explica la coordinadora del Punt d’Igualtat. A partir d’aquí, es van filmar una vintena d’entrevistes a aquestes dones i es va demanar que aportessin fotografies de moments importants de la seva vida. El documental, que dura mitja hora, s’ha complementat amb fotografies antigues relacionades amb dones provinents de l’Arxiu municipal.

A més, demà, dins la commemoració del Dia de les Dones hi haurà la II Caminada per la Igualtat de la Vall d’Aro per l’antiga ruta del Carrilet, que organitzen conjuntament els serveis d’igualtat de gènere de Santa Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols. El punt de sortida serà l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro, a les 9 del matí, i acabarà als Jardins Juli Garreta de Sant Feliu de Guíxols. La passejada, vol que ajudi a visualitzar la tasca de prevenció i sensibilització envers la igualtat de gènere que es porta a terme des dels tres municipis.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat