Castell-Platja d'Aro celebra l'èxit del projecte Valor Humà

Intervé: Paco López, investigador del Grup de recerca GIAS de la Universitat Ramon Llull / Pilar Ferrero, regidora de benestar social

Castell-Platja d'Aro ha fet festa grossa aquest divendres a la presentació del projecte Valor Humà, que ha demostrat que el model relacional-vincular que implementen al muncipi millora la qualitat de vida de les persones. 

El Palau d'Esports i Congressos ha acollit la jornada que al matí ha reunit 250 professionals que han format part o estan interessats en la metodologia i que han rebut els dos llibres que el Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha editat per explicar Valor Humà. S'ha programat una nova sessió a la tarda dirigida a tots els ciutadans que han format part del projecte des d'algun dels serveis o equipaments socials o comunitaris del municipi, com l'aula d'adults, la Casa Lila, els centres cívics o els serveis socials entre d'altres. 


Un equip d'investigadors certifica el projecte

Els beneficis del model relacional-vincular de Platja d'Aro els ha demostrat un estudi impulsat durant més de dos anys per un equip d'investigadors de la Universitat Ramon Llull, que per mitjà d'entrevistes, reunions, enquestes o focus grup han verificat una millora de la qualitat de vida dels ciutadans, professionals i polítics que participen del projecte. 

L'estudi també indica que hi ha àrees municipals que encara tenen marge de maduració com ara la de participació sociala per tal que els ciutadans no siguin només destinataris dels serveis sinó protagonistes actius de la presa de decisions en diferents àmbits. 

Des del consistori platjarenc celebren la feina feta i els resultats obtinguts, que els impulsen a continuar implementant el model. 


Activitats matí i tarda 

El programa de la jornada contemplava diverses activitats com xerrades, experiències vivencials, espai obert d'intercanvis, un espectacle teatral o la projecció d'un documental. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat