Un hotel de l'Estartit acull un centenar de persones refugiades

D'ençà que va esclatar la guerra a Ucraïna, la Creu Roja ha atès a més de 4.200 persones a les comarques gironines. L'Hotel Flamingo de l'Estartit és una de les empreses que fa un any es va adherir al seu programa d'acollida i actualment, allotja un centenar de persones refugiades.

Són pocs els allotjaments de l'Estartit que resten oberts durant tot l'any. A l'hivern l'arribava de visitants, cau en picat i com a conseqüència, la feina es redueix a menys de la meitat. No obstant això, aquest març farà un any que l'Hotel Flamingo no ha tancat les portes, ja que en les seves habitacions -seixanta de les noranta disponibles- hi pernocten un centenar de refugiats ucraïnesos. 

Durant la temporada alta, les persones beneficiàries del programa d'acollida de la Creu Roja foren reubicades en diferents apartaments turístics de l'Estartit. La manca de treballadors en el sector serveis també va propiciar que vuit d'aquests desplaçats fossin contractats per l'hotel. D'ençà que efectuen tasques de manteniment, neteja o restauració i de retruc, poden subsistir gràcies als seus ingressos.

L'Hotel Flamingo normalment tancava al novembre i tornava a obrir per Setmana Santa. La situació, però fa un any que s'ha revertit i ara, a més d'acollir ucraïnesos, compten amb desplaçats d'Algèria o Hondures. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat