El Banc de Sang alerta de la falta de reserves de cara Setmana Santa

Sempre és important donar sang i avui en dia ho és encara més. És per això que el Banc de Sang continua cridant a la població perquè sigui donant i mantenir plenes les reserves. A més, la proximitat amb Setmana Santa fa encara més alarmant la manca de donacions, ja que durant les vacances, la xifra de donants disminueix. Aquesta falta de sang i plasma ve des de mesos enrere, cosa que ha provocat que les reserves es trobin al límit.

Des de l'inici de la pandèmia el nombre de donants ha anat a la baixa. Respecte a 2019, el nombre de nous donants a la província de Girona ha disminuït considerablement. En època prepandèmia, aquest nombre superava els 3.600 mentre que aquest 2021 hi ha hagut 2654 donants nous, mil menys que fa dos anys. Aquesta sisena onada de la Covid-19 ha afectat encara més a les xifres, fent baixar les reserves de sang a la meitat de l'esperat.

L'objectiu del bac de sang és omplir les reserves abans de les vacances per aconseguir una de les seves premisses.

És per això que des de l'organització intenten animar a la població a acostar-se als punts de donació. El balanç de dissabte era positiu amb un recompte d'una vuitantena de donants i tenien bones expectatives de cara al final del dia.
Després de la jornada de donacions a la Bisbal, dilluns i dimarts hi haurà un punt de donació a Platja d'Aro i dijous a Verges.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat