Es reforcen les urgències de l'Hospital i dels centres assistencials durant l'estiu

Els centres de salut del Baix Empordà es reforcen durant la temporada d'estiu, en concret, a les àrees d'urgències de l'Hospital de Palamós i a l'atenció continuada dels CAP a partir del 16 de juliol. Els seus professionals preveuen una activitat similar el 2019, encara que asseguren haver notat un increment de pacients durant els mesos de maig i juny.

En el transcurs de la temporada estival, l'entrada i sortida de pacients dels centres de salut del Baix Empordà es registra com una constant. S'estima que la població resident a la comarca creix un 60% respecte a la resta de l'any, i en conseqüència, es veuen tensats alguns serveis, tals com les urgències de l'Hospital de Palamós i els CAP. Per aquest motiu, s'opta per reforçar la seva atenció, ja que la majoria de consultes no precisen ingrés.

Els professionals sanitaris treballen amb unes previsions similars a les del 2019. Tot i això, han constatat un increment de feina durant els darrers mesos de primavera, amb un major volum de pacients de segones residències. 
 

Durant el maig i el juny hem rebut un major nombre de consultes respecte al 2019 - Anna Ribera, directora Assistencial de SSIBE

Per tal d'evitar saturació a les sales d'espera, els professionals recomanen trucar als Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, quan no sigui una atenció urgent, i així, concertar una visita. Per contra, si es necessita assistència immediata, es recomana dirigir-se al CAP o consultori local. A través de la pàgina web del SSIBE es pot visualitzar en directe el temps d'espera de cada dependència. 
 

Recomanem als no residents que es dirigeixin als Centres d'Atenció Primària amb menys volum de feina. El temps d'espera es pot consultar a la web del SSIBE - Anna Ribera, directora Assistencial de SSIBE

Pels no residents, els Centres d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí, Palafrugell i la Bisbal d'Empordà ofereixen atenció 24 hores. A Palamós i a Sant Antoni de Calonge, en canvi, el servei només és diürn i es recomana dirigir-se a Palafrugell durant la nit. Finalment, si es pateix una emergència i un problema de salut greu, l'Hospital de Palamós atén sense interrupció horària els pacients. La gent més gran de 60 anys i amb simptomatologia de la COVID, de manera automàtica se li realitza un test d'antígens.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat