Platja d'Aro celebra el Dia Mundial de la Salut Mental

INTERVÉ: Agustí Camino, psicòleg del Centre de Dia de Platja d'Aro

Entre un 25 i un 30 % de la població patirà en algun moment de la seva vida un trastorn mental. Per donar visibilitat a aquesta realitat aquest dimecres s'ha celebrat el Dia Mundial de la Salut Mental i al Baix Empordà l'acte central ha tingut lloc al Centre de Dia de Salut Mental comarcal, situat a Platja d'Aro

Enguany la jornada s'ha centrat en l'assertivitat: en crear i activar mecanismes i estratègies per protegir-se dels estressors de la vida diària que afavoreixen el desenvolupament de tot tipus de trastorns. Amb la creació d'un mural i unes xapes per part dels usuaris han simbolitzat el paraigües que ofereixen els centres de dia per poder activar aquestes proteccions. Tot plegat per visibilitzar una problemàtica que massa habitualment és estigmatitzada i amagada. 

Els Centres de Dia de Salut Mental són un servei públic i gratuït de rehabilitació comunitària que ofereix atenció a les persones majors d’edat amb trastorns mentals severs on es treballa la rehabilitació i normalització personal, familiar i social de l’usuari.

El centre de dia és aquell espai terapèutic, ubicat en el si de la comunitat, que permet a l’usuari continuar integrat en el seu medi. Està dirigit a la rehabilitació psicosocial d’aquelles persones amb un cert grau d’autonomia i d’estabilitat, i que no presenten situacions de descompensació aguda.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat