La comunitat musulmana col·laborarà amb Serveis Socials durant el ramadà

La comunitat musulmana col·laborarà amb Serveis Socials durant el ramadà
Torroella de Montgrí

Data: 27/04/2020

La comunitat musulmana de Torroella de Montgrí col·laborarà durant el període de ramadà amb l'Àrea de Serveis Socials per ajudar persones o famílies vulnerables del conjunt del municipi, musulmanes o no, amb necessitats alimentàries. Se sumen, així, a les diverses iniciatives de voluntariat i ajuda que s'han generat al nostre municipi durant la crisi del Covid-19.

Aquesta ajuda es farà en el marc de la campanya interna que habitualment fan durant aquest mes per fer costat a les persones amb menys recursos de la seva comunitat religiosa. Cada any, a la nit, gràcies a una col·lecta interna, ofereixen un sopar a la mesquita a mig centenar, aproximadament, de persones que tenen dificultats.

Enguany, la situació derivada del coronavirus i la manca de feina, fa que el nombre s'hagi incrementat. A més, les condicions de confinament i la voluntat de prioritzar la salut, faran que la celebració comunitària no es faci a la mesquita, sinó que es viurà de manera privada, en família. A totes aquelles persones de la seva comunitat que tinguin necessitats alimentàries se'ls farà arribar als seus domicilis uns lots amb productes bàsics.

Els responsables de la comunitat musulmana local, en aquest context, s'han volgut mostrar solidaris i contribuir amb el conjunt del municipi, a través dels Serveis Socials, per col·laborar, en la mesura de les seves possibilitats, a atenuar l'impacte de la greu crisi generada pel coronavirus.

La regidora d'Acció Social i Salut, Anna Bonada, vol agrair aquesta mostra de generositat i solidaritat, que se suma a les moltes que aquests dies s'estan generant a Torroella i a l'Estartit, per atenuar l'impacte del Covid-19, especialment entre els col·lectiu smés vulnerables.

Segons el calendari islàmic, el Ramadà té lloc enguany entre el 24 d'abril i el 24 de maig. Es tracta d'un període de recolliment per a les comunitats musulmanes durant el qual es compleix amb el quart pilar de l’islam que és el dejuni o abstinència de tot menjar, beure o relació sexual (sawm) des de l’alba fins a la posta de sol.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat