Sant Feliu de Guíxols converteix contenidors vells en espais per a les colònies de gats

Avui volem parlar sobre els gats urbans que viuen als nostres municipis i què fan els ajuntaments per controlar-los. Hem preguntat als consistoris de la Vall d'Aro com intervenen en el control de les colònies de gats. Per exemple, a Sant Feliu de Guíxols han reciclat uns contenidors vells per convertir-los en espais per les colònies de gats ferals.

La presència de gats al carrer a qualsevol població és habitual. Són gats domèstics abandonats o salvatges i han de ser controlats per raons de salut i benestar animal. Necessiten protecció, revisió del seu estat sanitari i esterilització.
A Sant Feliu de Guíxols es va impulsar, el setembre del 2020, el 'Projecte gat' en coordinació amb la Fundació Fauna, la col·laboració de centres veterinaris de la ciutat i persones alimentadores voluntàries, per portar el control de les colònies de gats ferals del municipi.

Al llarg d'aquest temps i fins a l'actualitat s'han gestionat 57 colònies i s'han donat d'alta 62 persones alimentadores o voluntàries. En total, s'està treballant en una seixantena de punts d'alimentació i es gestionen uns 450 gats. D'altra banda, s'han realitzat 383 actuacions, que inclouen esterilitzacions, avaluació de salut, cures o recollides de gats ferits, malalts o morts, adopcions, acollides, entre altres accions. Si es concreten algunes xifres, fins ara hi ha esterilitzats uns 128 animals i 174 gats curats.

La novetat d'aquest nou mandat és que l'Ajuntament està reciclant contenidors vells i els converteix en espais per les colònies de gats ferals. De moment, n'han col·locat dos a la colònia del carrer Adèn, però la intenció és fer-ho a les colònies més conflictives. A dins, les voluntàries hi col·loquen el menjar i també hi ha un espai perquè els gats puguin dormir i protegir-se del fred.

Aquesta acció ja s'ha dut a terme en diverses localitats de les comarques gironines amb resultats positius de convivència tant pels animals com a la població.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat