Consells de Protecció Civil per a una cavalcada de Reis segura

Baix Empordà

Data: 03/01/2023

Per gaudir d'una cavalcada de Reis segura, Protecció Civil de la Generalitat ha publicat un seguit de mesures bàsiques d'autoprotecció que cal prendre per minimitzar-ne els riscos. Us expliquem els principals consells.

Segons protecció civil el principal risc de la cavalcada és durant el pas de les carrosses i també els accidents per enfilar-se sobre algun objecte com ara contenidors, semàfors...Protecció Civil demana actuar sempre amb sentit comú, seguint les instruccions de l'organització, i no posar-se en risc ni exposar els menors a un possible accident. En cas d'incident o emergència, recorden que cal actuar amb calma i no cridar, ni córrer o empènyer per evitar agreujar la situació.

Abans de la cavalcada aconsellen anotar al braç dels infants o en una polsera un nom i un telèfon de contacte per si es perden. Si algú troba un menor perdut cal acompanyar-lo immediatament a la policia o als equips de seguretat.

Proposen també anar ben abrigats i calçats per evitar el fred o lesions.

Durant la cavalcada demanen evitar enfilar-se en llocs elevats com reixes o  baranes per visualitzar millor l'esdeveniment. Insisteixen a quedar-se sempre darrere les tanques o senyalització de seguretat del pas de les carrosses i no travessar el carrer mentre passa la cavalcada.
En cas d'emergència, cal trucar al 112 i si des del telèfon mòbil no dona senyal a causa de la saturació de les línies, cal buscar un telèfon fix per fer la trucada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat