Sant Antoni i Santa Cristina clouen un llarg cap de setmana de Carnaval

Diumenge és en termes religiosos, dia de resurrecció, però com que el carnaval és irreverent i aquí no mort ningú fins el dimecres de cendra, les colles (i els presentadors de TVCB) van encarar el dia del senyor amb la mateixa energia amb la que van començar les rues el divendres.

Sant Feliu de Guíxols i Sant Antoni de Calonge al matí i Santa Cristina d'Aro, a la tarda; van tancar el cap de setmana de carnaval a la Costa Brava Centre (amb permís de Calonge  i La Bisbal que esperen amb candaletes que passin aquests cinc dies).

Temperatures quasi de carnaval tropical

Amb un dia amb temperatures més properes a altres latituds que dels caranvals de la Costa Brava Centre a Sant Antoni una trentena de colles, majoritàriament del municipi i també de Palamós, van desfilar pel nucli començant per la Colla Xulivert, que amb un estil molt 'cupaire' han decidit enguany que entre totes tot.

I després dels Carnestoltes, ja amb la marxa posada, la resta de colles van anar desfilant sota l'atenta mirada del públic que els seguia. Moltes de les imatges segur que han acabat a les xarxes socials, malgrat que hi ha qui prefereix viure les coses 'in situ'.

El Carnaval de l'amistat

Amb Sant Antoni finiquitat a la tarda va arribar el torn del Carnaval de l'Amistat.  Les colles van gastar els seus últims cartutxos a Santa Cristina d'Aro amb aquell ambient de ressaca festiva (si és que això és compatible) tant característic del diumenge de caranval a la tarda.

Però tot i la veu afònica de molts i les cares de cansament de molts d'altres l'ambient no va decaure i és que a la Costa Brava el Carnaval és com un virus que et manté viu i enganxat a la festa.

Els Blaus van obrir la rua cristinenca amb moltes ganes i com que són enguany els monarques van decretar que passarien pel carrer principal del poble les vegades que els plagués.

I així xino xano, la sexantena de colles que van participar a la Rua de l'Amistat van anar arribant a la carpa d'autoritats. Ara queda certa calma fins la setmana que ve, on moltes agafaran les motxilles amb les disfresses i enfilaran cap a Calonge, La Bisbal, Llagostera o Caldes. I TVCB, també, que per alguna cosa som la televisió del carnaval.

Notícies relacionades

La rua de Sant Antoni 2019 (03-03-2019)
La rua de Santa Cristina 2019 (03-03-2019)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat