La Bisbal presenta els quatre projectes de Cooperació Internacional als que subvenciona

Agermanament sense fronteres, el Projecte Xevi, ONG Dagua i Educal. Aquests són els quatre projectes de cooperació i d'ajuda al codesenvolupament amb els que l'Ajuntament de la capital baix empordanesa col·labora amb subvencions anuals. Aquest divendres els bisbalencs i bisbalenques van poder conèixer com i on treballen aquestes entitats en una jornada que va tenir lloc al Teatre Mundial amb l'objectiu d'informar i difondre aquests projectes i a la mateixa vegada retre un petit homenatge a les entitats i voluntaris.

Les quatre associacions tenen com a objectiu donar suport i dur a terme accions de cooperació, a través de projectes i programes de desenvolupament sostenible. En el cas d'Agermanament Sense Fronteres el seu projecte es basa en la cooperació educativa en arts plàstiques a Bot-Makak, al Camerun.

La major part del Projecte Xevi està centrada a Senegal, on hi treballen pel desenvolupament urbanístic, econòmic i social de la zona col·laborant amb les entitats locals. Una de les activitats més conegudes d'aquesta entitat és la de 'Pedals Solidaris'.

ONG Dagua és una Associació destinada a dur a terme quatre projectes educatius i de salut a la ciutat de Buenaventura, situada a la costa Pacífica de Colòmbia. Els projectes són el de menjador, on ofereixen a nens, nenes i joves orfes i que viuen sota el llindar de la pobresa, un dinar al dia, seguint una pauta de menú saludable revisat per una nutricionista; el d'educació, on col·laboren i vetllen per l'educació dels joves amb escassos recursos econòmics i d'alt risc social; el programa de salut on durant tot l'any professionals de la salut realitzen xerrades obertes a la comunitat i per últim realitzen un control de creixement i desenvolupament, fent revisions trimestrals per revisar acuradament l'estat de salut dels nens.

Per últim però no menys important Educal és una associació sense ànim de lucre creada per un conjunt de persones amb inquietuds socials i amb un desig de millorar el món. Els socis fundadors de l'entitat són persones que vénen tant del món de l'ensenyament reglat com del camp del lleure, i l'experiència educativa de molts dels seus membres també té a veure amb l'anomenat quart món, ja que han intervingut en entitats catalanes amb presència a barris o col·lectius amb risc social elevat. El seu objectiu és el de treballar per millorar l'educació de molts infants i joves d'Amèrica Llatina.

En la jornada també s'ha presentat l'Agenda LlatinoAmericana 2020.

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

GxRPnRVyfa 35 dies
555


Més articles de Societat