Les primeres vacunes del Baix Empordà arriben a la residència Santa Caterina de Torroella

La campanya de vacunació de la COVID-19 ha arribat aquest dimarts al Baix Empordà i la residència Santa Caterina de Torroella de Montgrí, gestionada per la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts, ha estat el primer centre de la comarca en rebre les dosis. Les vacunes han arribat a les nou del matí amb l’equip de vacunació i en total s’han administrat 30 dosis, repartides entre 21 de 22 residents i en 9 dels 16 treballadors. Un cop passats 21 dies rebran la segona injecció.

La primera dosi l’ha rebuda Conxita Romaguera Cané, de 90 anys, resident del centre. Minuts després l’ha seguida també la directora de la residència, Olga Garcia Anguila, qui ha explicat que ho ha fet per donar exemple a la resta de treballadors i per conscienciar la ciutadania. 

Un equip integrat per tres infermeres ha sigut l’encarregat d’administrar les dosis en aquesta residència del Baix Empordà. Per a la priorització de les residències on s’ha començat a vacunar se segueix  un criteri principal: són centres verds, és a dir, no tenen cap cas actiu de coronavirus. En el cas de la residència Santa Caterina de Torroella de Montgrí, a més, es tracta d’un centre blanc, i per tant no ha registrat cap contagi durant tota la pandèmia.  

La campanya de vacunació es va estendre la setmana passada en la majoria de comarques que integren la Regió Sanitària de Girona i va arribar al Gironès, Ripollès, Garrotxa, Alt Maresme, Selva i Pla de l’Estany. Es van administrar totes les vacunes de què es disposava, 512 en total, i per aquesta setmana la regió en tindrà 3.325 de disponibles per seguir amb la campanya en residències de gent gran i en personal sanitari. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat