Prop de 200 alumnes inicien Batxillerat i Cicles Formatius a l'IES Sant Feliu

Un dia després de la Diada de Catalunya, prop de 200 alumnes han iniciat el curs de Batxillerat i Cicles Formatius a l'IES Sant Feliu de Guíxols. Les aules han quedat completes, doncs, ja que en els últims anys, el nou model integrat de formació professional ha anat creixent entre l'elecció dels joves.  

Aquest dimarts 12 de setembre prop de 900.000 alumnes de secundària, batxillerat i Formació Professional d'arreu de Catalunya, han tornat a omplir les aules dels instituts.

En el cas de l'Institut Sant Feliu de Guíxols, el centre ha rebut un any més aproximadament 600 alumnes, dels quals 400 estan a l'etapa obligatòria i 200 repartits entre cicles formatius i batxillerat.

De fet, en els últims anys, el nou model integrat de formació professional ha anat creixent entre l'elecció dels joves, ja que en molts casos, donen resposta a les noves necessitats del mercat laboral.

Per això, actualment en aquest Institut s'hi ofereixen 6 cicles de Grau Mitjà, que són d'Electricitat, Manteniment de Vaixells, Estètica i Perruqueria, Gestió Administrativa i Activitats Comercials, i 2 cicles de Grau Superior que són Administració i Finances i Educació Infantil.

Així, com era d'esperar, els Cicles Formatius són plens, de fet, el volum de professorat es més o menys estable i similar durant cada any, tot i que aquest, s'ha incrementat un xic més, ja que hi ha hagut un augment d'algun grup de cicles formatius. 

En el grau superior d'Administració i Finances, que dura dos anys, hi ha 25 alumnes que ha passat de primer a segon i 9 repetidors, és a dir, un total de 34 alumnes per curs. I tal i com ens explica el tutor d'aquest cicle, Dani Francesc, un any més l'inici de curs es torna a esperar amb ganes.

I aquestes ganes, no només formen part dels professors d'aquest centre, els quals, per cert, la vaga no els va afectar, ja que no hi va haver seguiment, i a més, van considerar que a l'inici de curs no té massa sentit fer-se, quan són els dies claus i adaptatius per als professors, a més.
Així doncs, les ganes de l'inici, sembla que també les han tingut els alumnes.

Per altra banda, pel que fa a material, l'Institut Sant Feliu de Guíxols encara espera que el Departament engegui el procés per posar ventiladors i aire condicionat, tot i que és complicat, ja que es tracta d'un recinte molt gran, i la despesa d'instal·lacions i sobretot de manteniment seria molt gran.

Així i tot, aquesta és una de les grans reivindicacions, perquè hi ha molts alumnes a dins d'una aula, durant moltes hores, i en la majoria dels casos amb ordinadors endollats, que també generen més calor.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat